Miami, FL
United States
SW 59th St at McMillan Middle School Pedro Zamora Way since 28 February 1995
one name
Keep the Cameras Rolling: The Pedro Zamora Way
Toen Pedro Zamora in 1994 in The Real World: San Francisco verscheen, was het de eerste keer dat veel Amerikaanse televisiekijkers het gevoel hadden dat ze iemand met hiv/aids leerden kennen. Maar Pedro vertegenwoordigde veel meer dan een diagnose: de 22-jarige was een leider binnen zijn gemeenschap, een Cubaanse Amerikaan met een aanstaande echtgenoot en een van de meest sprankelende persoonlijkheden die ooit op MTV verscheen.

Deze hartverscheurende documentaire is een liefdevol eerbetoon aan de jongeman wiens leven, samen met miljoenen anderen op tragische wijze werd afgebroken, maar die erin slaagde een stempel op de wereld te drukken die niet snel zal worden vergeten. De film was tijdens Roze Filmdagen 2023 heel snel uitverkocht, dus grijp je kans om hem nu alsnog te zien.

Keep the Cameras Rolling: The Pedro Zamora Way
This is the true story—the true story of a pandemic, politics, misunderstanding and prejudice, the impact of the media, and, most importantly, AIDS activist Pedro Zamora — his life, his joy, and his influence, as told by people who knew and loved him, and by those who witnessed the strength of his commitment and its impact.

Year: 2021
Runtime: 98 minutes
Language: English
Country: United States
Director: William T. Horner & Stacey Woelfel
Producer: Method M Films

Photo © Roze Filmdagen

26 July 2023
Roze Filmdagen, Amsterdam