Chișinău
Moldova
Central Park Stefan cel Mare AIDS Memorial Bench of Moldova since 30 May 2013
without names
Memorial neobisnuit pentru persoanele care au murit de SIDA, instalat in scuarul Europei
Memorial neobisnuit pentru persoanele care au murit de SIDA. In scuarul Europei din centrul capitalei a fost instalata o bancheta din piulite metalice, o parte fiind stranse cu suruburi negre, ceea ce semnifica numarul de oameni care au murit de Sida. Evenimentul a fost marcat de incheierea campaniei de informare a populatiei despre virusul Hiv initiata de Ministerul Sanatatii.
Bancheta care a costat 10 mii de dolari si a fost pusa de un ONG cu sprijinul primariei, este facuta din 5000 de piulite metalice. Potrivit orgnizatorilor, fiecare piesa reprezinta o viata de om, iar suruburile de culoare neagra simbolizeaza virusul, care a ucis pana acum in Republica Moldova 1756 de oameni.
La inaugurare au venit mai multe persoane care traiesc cu virusul HIV. Elena, care a venit de la Balti, spune ca s-a infectat acum 13 ani, in urma consumului de droguri.
Femeia spune ca si sotul ei a fost bolnav de Sida, insa a murit. Elena are si doi copii, pe care, din fericire, virusul i-a ocolit.
Potrivit datelor oficiale, in Republica Moldova sunt inregistrate peste sapte mii de persoane infectate cu Hiv. Numai in primele trei luni ale anului s-au imbolnavit peste 150 de oameni, dintre care 9 sunt femei insarcinate.
Fotografie (c) Pro TV

30 May 2013
Pro TV, Chisinau