Oranjestad
Aruba
L.G. Smith Boulevard west of Valero gas station Arubaans Red Ribbon sinds 29 Juni 2011
zonder namen
Op woensdag 29 juni, 2011, onthulde de Women's Club of Aruba de AIDS Awareness Red Ribbon op het terrein van de Valero pompstation aan de L.G. Smith Boulevard in Oranjestad. Een zeer strategisch plek en goed zichtbaar voor al het verkeer in beide richtingen. Het project kwam tot stand na 7 maanden onderhandelingen met overheidsinstanties zoals Dienst Openbare Werken, onder leiding van de WCA President 2010-2011 Mevrouw Camila Henriquez en geassisteerd door Mevrouw Bernadette Schouten en Mevrouw Rubia Maduro. Het lint is gemaakt van gerecycleerd materiaal door de heer Jan van Duren en staat drie meter hoog. Voorafgaand aan de ceremonie was het lint bedekt met een laken, waarop vele bezoekers aan the AIDS Memorial Quilt tentoonstelling van 1996 op Aruba, hun gedachten en medeleven hadden opgeschreven.
De naamplaat onderaan het lint toont de logo van de Women's Club en de tekst: "STOP AIDS; KEEP THE PROMISE, 25years AIDS-Awareness in Aruba, June 04, 1986 – June 4, 2011".
Bij de opening sprak WCA President Rubia Maduro over de jarenlange wens van de club om een Red Ribbon te plaatsen aan een openbare weg, om de gemeenschap bewust te maken omtrent het gevaar van besmetting met het HIV-virus. Een eerdere even grote ijzeren rode lint was mobiel en kon verplaatst en tentoonstelt worden op alle AIDS evenementen. Dankzij de directie van de Valero Olie Raffinaderij en de directie van de Valero Boulevard is het ons gelukt om dit monument op het terrein van de pompstation te plaatsen.
Voor de onvermoeibare inzet van de Women’s Club of Aruba, die jarenlang hebben samen gewerkt op het terrein van de HIV/AIDS , was het een waar genoegen om hun werkt bekroond te zien met de plaatsing van dit monument. Tijdens de opening werd een plakkaat uitgereikt aan mevrouw Marie Thérèse Croes. Mevrouw Croes werd geëerd als mede-oprichtster van de AIDS commissie 25 jaar geleden en zij is nu nog de drijfkracht achter talloze campagnes van de Women’s Club op het terrein van HIV/AIDS.

Women's Club of Aruba