Internationaal
Internationale Joodse Aids Memorial Day sinds 2 Mei 1998
zonder namen
In reactie op het groeiende aantal Joodse mensen die zijn gestorven aan een aids-gerelateerde ziekte en op de neiging van veel mensen om te denken dat de epidemie de Joodse gemeenschap niet heeft beïnvloed, kondigden de rabbijnen Rafael H. Goldstein en Norman L. Sandfield, medevoorzitters van het International Jewish AIDS Network, een datum aan voor een Joodse Aids Memorial Day: Lev B'Omer, met ingang van 1998.
Lev B'Omer is de 32e dag van de Omer, volgens de traditie een tijd van rouw voor het Joodse volk. In de tijd van rabbi Akivah eindigde een plaag op Lev B'Omer, wat leidde tot de dag daarop namelijk Lag B'Omer, als een dag van vreugde. Moge de geest van Lev B’omer vandaag de dag leiden tot het onmiddellijke einde van deze plaag, hiv / aids.
De Hebreeuwse letters voor 32, "lamed" en "bet" spellen het woord "Lev", dat "hart" betekent. Een Joodse Aids Memorial Day raakt direct het hart en de geest van ieder van ons die mensen met aids heeft liefgehad en verloren en zal hopelijk het hart raken van mensen die de neiging hebben deze eindeloze epidemie te negeren.
We dringen er bij alle synagogen en religieuze instellingen in de Joodse gemeenschappen op aan om Internationaal Joodse Aids Memorial Day te vieren met speciale gebeden van troost en hoop, om het mogelijk te maken om de mensen wier leven het onze geraakt hebben te herdenken en kracht te geven aan hen die nu leven met het virus. Mensen over de hele wereld worden aangespoord om kaarsen aan te steken op de vooravond om 18 uur.

Toekomstige data zijn: woensdag 9 mei 2012, zaterdag 27 april 2013, zaterdag 17 mei 2014, woensdag 6 mei 2015, woensdag 25 mei 2016, zaterdag 13 mei 2017, woensdag 2 mei 2018, woensdag 22 mei 2019, maandag 11 mei 2020.

International Jewish AIDS Network